Vores honning






Smag og oprindelse

Honningens smag varierer efter hvilke planter bierne trækker på. Derfor opdeler vi vores honning efter oprindelsessted og tappetidspunkt, så du kan finde din favorit blandt de forskellige smagsvarianter.


Du kan vælge imellem varianterne:

  • Fast forårhonning
  • Fast sommerhonning
  • Fast sensommerhonning
  • Fast lynghonning
  • Flydende honning (sæsonens variant)




Et rent produkt

Selvom vi ikke kan certificere vores honning som økologisk, fordi vores arealer ikke er store nok til at opfylde kravene for økologisk biavl, følger vi strenge økologiske principper. Vi bruger ingen pesticider eller kemiske tilsætningsstoffer i vores produktion.


Uopvarmet honning

For at bevare honningens antibakterielle egenskaber og naturlige enzymer opvarmer vi aldrig vores honning. Al vores honning er hjemmeslynget direkte fra staderne og uopvarmet, hvilket betyder, at honningen bevarer sine naturlige helbredende egenskaber. Hvis honning bliver opvarmet over 40℃, kan det nemlig miste disse. Honning, der ikke opvarmes under produktionen, kaldes koldslynget honning.

 

Positive egenskaber

Koldslynget dansk honning bevarer flere næringsstoffer som vitaminer og mineraler. Den har naturlige antibakterielle og antiseptiske egenskaber og bevarer enzymer som glucoseoxidase. Honningens lave vandindhold reducerer risikoen for gæring og har en rig og kompleks smagsprofil.

 

Anvendelsesområder

Honning er et fremragende sødemiddel i te, kaffe, bagværk og desserter. Den er også en populær ingrediens i dressinger, marinader og saucer. På grund af honningens antibakterielle og antiseptiske egenskaber, kan den bruges til behandling af små sår og forbrændinger, samt lindring af halsbetændelse og hoste.

I hudpleje anvendes honning i ansigtsmasker og produkter, samt i naturlig hårpleje. Honning styrker desuden immunforsvaret og fungerer som en effektiv energibooster.